Alkaline water met Vayuvit pH druppels

FAQ - Vraag en antwoord

Hieronder vindt je een selctie met de meest gestelde vragen en het antwoord hierop.

Antwoord: Dit is een zeer sterk mineralenconcentraat met een zeer hoge pH-Waarde. Afhankelijk van de pH-waarde van het gebruikte water en de hoeveelheid maakt met een paar druppels sterk alkalisch water. Hiermee kunt u optimaal onzuren en uw zuur base balans weer in evenwicht brengen.

Antwoord: Deze alkaline druppels maken water alkalisch, ook wel basisch water of alkaline water genoemd. Met 3 tot 4 druppels Vayuvit aan water toegevoegd heeft u een glas sterk alkalisch water dat u helpt uw pH-balans in evenwicht te brengen en te houden. Te gebruiken bij verzuring of preventief tegen verzuring.

Antwoord: Door dagelijks minerale voedingstoffen te gebruiken is het lichaam beter instaat haar pH-balans in evenwicht te houden. Algemeen aangeraden wordt een dieet van 80% alkalische en 20% acide voedingstoffen. Ons huidige eetpatroon bestaat echter uit 40% Alkalisch en 60% Acide. Dit opgeteld bij milieuvervuiling en stress vindt er een ophoping van zure afvalstoffen plaats waardoor het lichaam verzuurt. Het is noodzakelijk om de verzuring te neutraliseren en een van de makkelijkste manieren om dit te doen is door het dagelijks drinken van alkaline water.

Antwoord: De meest effectieve glazen drinkt u ‘s ochtends op een nuchtere maag, nog voordat u eet, drinkt, rookt of wat dan ook gebruikt. De overige glazen drinkt u een uur tot een half uur voor uw maaltijd. Drink niet tijdens de maaltijd of tot 2 uur na de maaltijd. Deze  glazen alkalisch water zullen weinig alkaliserend effect hebben omdat ze door de maagsappen worden geneutraliseerd. Wel zal de maag gestimuleerd worden om maagzuur aan te maken. Hierbij wordt ook bicarbonaat aangemaakt. Ook dit bicarbonaat werkt ontzurend.

Antwoord: Het is belangrijk om water zo sterk mogelijk te drinken, ca. pH9,5. Afhankelijk van welk water u gebruikt zult u meer of minder water in een glas moeten doen. Het drinken van een glas water met pH10 is 900 keer zo alkaliserend als een glas water van pH8. Bij gemiddeld Nederlands kraanwater gebruikt u 3 druppels op ca. 180 ml.

Antwoord: Van Alkaline druppels zijn geen bijwerkingen bekend. Wel kan je in het begin lichte hoofdpijn of duizeligheid ervaren. Ook kan je zweet en urine sterker gaan ruiken. Dut zijn allemaal tekenen dat je lichaam begonnen is afvalzuren op te ruimen. Het ontzuren is begonnen. Maar dit is niet bij iedereen het geval. Er is ook wel eens melding gemaakt van dat de ontlasting minder compact kan worden dan u misschien gewend bent. Maar ook bij overschrijding van de maximale dosering kan de ontlasting minder compact zijn. Door de dosering te verminderen zal dit vanzelf weer naar de normale toestand terugkeren. In Amerika en Azië worden dit soort alkaliserende supplementen al tientallen jaren gebruikt en er zijn geen gevallen bekend van ernstige  bijwerkingen.

Antwoord: Vayuvit® Alkaline pH-Booster is een sterk mineralenconcentraat dat bestaat uit Aqua Purificata RO, kaliumbicarbonaat, kaliumhydroxide, en de volle mineralen, magnesium (magnesiumchloride), calcium, selenium, zink en Vayutrace™*.

*Vayutrace™ is een organisch natriumhydroxideconcentraat en bestaande uit meer dan 72 sporenelementen, waaronder de sporenelementen:

Lithium (Li), Kalium (K), natrium (Na), Boor (B), broom (Br), Chloride (Cl), cerium (Cc), ijzer (Fe), Koper (Cu), zwavel (S), Gallium (Ga), Iridium (Ir), Praseodymium (Pr), Neodymium (Nd), Fluor (F), Scandium (Sc), molybdeen (Mo), selenium (Se), ytterbium (Yb), Carbon (C), Fosfor (P), Tungsten (W), Bismuth (Bi), Samarium (Sm), niobium (Nb), ruthenium (Rh), Thorium (Th), lanthaan (La), Titanium (Ti), Yttrium (Y), zink (Zn), zirconium (Zr), jodium (I), thulium (Tm), Terbium (Tb), Rhodium (Rh), dysprosium (Dy), chroom (Cr) Silicium (Si), Europium (Eu), Erbium (Er), Mangaan (Mn), antimoon (Sb), strontium (Sr), Kobalt (Co), vanadium (V), Cesium (Ce), gadolinium (Gd), Germanium (Ge), goud (Au), Hafnium (Hf), Holmium (Ho), indium (In), Lutetium (Lu), Osmium (Os), Palladium (Pd), Platina (Pt), rhenium (Re), rubidium (Rb), zilver (Ag), tantaal (Ta), tellurium (Te), Calcium (Ca).

Antwoord: Nee, dit is geen probleem. Indien u meer druppels in een glas met water doet kan de smaak iets visachtig smaken  vanwege de hoge concentratie organische mineralen. Indien het water uit de kraan zuurder is (PH rond 6 – 6,5) dan is het zelfs aan te raden om meer druppels aan het water toe te voegen.

Antwoord: Een flesje Vayuvit pH-druppels bevat 35ml. Bij 5 glazen met 3 druppels per glas (15 druppels per dag) doet u ongeveer 8 weken  met een flesje Vayuvit® pH-druppels.

Antwoord: Hierover mogen wij u via deze site niet informeren. Wetgeving maakt het onmogelijk om de voordelen van voedingssupplementen op een goede manier aan consumenten te presenteren. Gelukkig zijn er op internet diverse onafhankelijke sites te vinden die niet aan een product gekoppeld zijn. Deze mogen wel zonder problemen uitleggen wat verzuring met het lichaam doet.

Antwoord: Het drinken van Alkaline Water heeft een positief effect op sportbeoefenaars. Bij grote inspanning zal het lichaam meer zure afvalstoffen produceren door de intensere verbranding die de extra inspanning met zich meebrengt. Hoe minder vat deze zure afvalstoffen op het lichaam hebben des te groter is het uithoudingsvermogen. Bovendien zal een lichaam dat beschikt over voldoende alkalische mineralen sneller herstellen na  inspanning.

Antwoord: Zowel sporters als mensen die afvallen gebruiken vaak extra eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en bevatten nauwelijks calorieën. Daarom zijn ze ook zo geliefd bij sporters en mensen die willen afvallen. Eiwitten worden omgezet in aminozuren, wanneer er teveel aan eiwitten zijn zullen deze verbrand worden en omgezet worden in energie. Deze eiwitten zijn echter  niet geschikt als ‘brandstof’, ze laten te veel zure afvalstoffen achter waar door de pH-balans ontregeld kan worden. Hierdoor verliest het lichaam extra mineralen zoals: Magnesium, Zink, IJzer en Calcium.

Vayuvit pH Druppels voor een gezonde zuur base balans. Tegen verzuring van het lichaam
nl_NLNL