Alkaline water met Vayuvit pH druppels

Je pH-balans is de som van alle zuren en basen!!

  • Tuinliefhebbers regelen de pH-waarde van gazon en bloemborder zodat deze er fris en gezond bij staan!
  • Liefhebbers van koi-karpers regelen minutieus de pH-waarde van de vijver voor hun kostbare bezit!
  • Professionele telers, kwekers en landbouwers regelen de pH-waarde van hun gewassen. Zij weten dat een goede pH-balans het verschil kan maken tussen een winst- en verliesgevende oogst!
  • Waarom zou de mens dan niet op zijn pH-balans moeten letten!?

Hoe belangrijk is je zuur-base balans!?

Een goede zuurgraad van het lichaam is een van de basisvoorwaarden voor een goede gezondheid. Een verstoorde zuur base balans kan leiden tot lichamelijke ongemakken. Voor het goed functioneren van diverse functies in het lichaam is het van belang om de zuurgraad van het bloed binnen zeer nauwe grenzen te houden.  Om deze optimaal te houden stelt je lichaam de hoogste prioriteit aan het behoudt hiervan.

Zo hebben alle vitale onderdelen van het lichaam belang bij een bepaalde pH-waarde. Hoe specifieker de functie, hoe hoger de prioriteit het lichaam er aan toe kent. Vanwege het belang om bepaalde lichaamsonderdelen op een bepaalde pH-waarde te houden zal er bij een tekort aan basische voedingsstoffen onvoldoende  zuren geneutraliseerd kunnen worden.

“Overtollige zuren worden in het lichaam opgeslagen in zuurdepots”.

Restanten van zuren die niet geneutraliseerd of afgevoerd zijn worden omgezet in vaste stoffen. Dit kunnen verschillende stoffen zijn. Bijvoorbeeld vetzuren, cholesterol  of  urinezuurkristallen. 

Bindweefsel, vetweefsel en spierweefsel zijn zuurdepots (buffers) waar overtollige zuren kunnen worden opgeslagen. Vet- en bindweefsel komt in het hele lichaam voor, het zit onder de huid en het omgeeft de organen.

 

Zijn deze buffers overbelast, dan kan dit leiden tot diverse klachten. Vet rondom de organen dient niet alleen als opslagplaats voor zuren. Het beschermt ook de organen tegen de zuren. Het is dan ook van groot belang als men wil afvallen om het lichaam grondig te ontgiften, want zolang het lichaam vetweefsel nodig heeft om zuren in op te vangen en organen te beschermen, zullen deze niet snel door het lichaam afgestoten worden. Of ze zullen na een verzurend crashdieet snel weer hun oude posities innemen om zuren in op te slaan.

“Van nature is het lichaam licht alkalisch”.

Steeds meer voedingsliteratuur wijst ons op het belang van een evenwichtige pH-balans. Als maatstaf wordt  aangehouden een dagelijkse voedingsopname van 80% Alkalische en 20% Acide voedingsstoffen tot ons te nemen. In de praktijk blijkt dat wij in onze westerse wereld per dag 60% Acide en 40% Alkalische voedingsstoffen binnen te krijgen. Tel daar stress en vervuiling bij op en wat overblijft is een eenvoudige optelsom met als uitkomst, een overschot aan zuren!!

 

“Wanneer er meer zuren in het lichaam achterblijven dan er uitgaan ontstaat er een zurenoverschot en spreekt men van verzuring”.

pH balans in evenwicht met alkaline water

Vroeger was het gebruik van een voedingssupplement een optie. Tegenwoordig is het een noodzaak. Onze voeding bevat steeds minder mineralen door verschraalde landbouwgronden en de wijze waarop onze voeding wordt behandeld. Het tekort aan mineralen leidt mede tot een zuren-overschot. Verzuren is het slechtste wat het lichaam kan overkomen. Mineralen worden ‘geroofd’ om de verzuring het hoofd te bieden. Ontzuren (ontslakken) is noodzakelijk om de ‘roof’ van mineralen te doen stoppen.

Lijst met verzurende en alkaliserende voedingsmiddelen

Zeer Verzurend

Alcohol
Jam
Soja saus
Gedroogd fruit
Geraffineerde suikers
Gezoete dranken
Frisdranken
Koffie
Varkesvlees
Rundvlees
Vis in blik
Gebak
Pasta
Cacao
Azijn
IJs
Gist

Verzurend

Blikgroenten
Champignons
Zuurkool
Rijpe Banaan
Ananas
Granaatappel
Tarwe
Rijst
Witbrood
Pinda’s
Pindakaas
Pistache noten
Kwark
Eieren
Kaas
Melk
Vis
Kip
Kalkoen
Schaaldieren
Mayonaise
Ketchup
Mosterd
Magnetronvoedsel
Spa rood

Licht Verzurend

Kidneybeans
Cantaloupe
Aardbeien
Pruimen
Kersen
Haver
Rogge
Perzik
Abrikoos
Walnoten
Cashewnoten
Kokosmelk
Rijstmelk
Vruchtensap
Gist
Gerst
Witmeel
Zonnebloemolie
Druiven
Hazelnoten
Macademianoten
Basmati rijst
Kikkererwten
Kidney beans
Zwarte bonen
Orgaanvlees
Appel
Peer

Licht Alkaliserend

Artisjok
Asperges
Spruijes
Bloemkool
Wortel
Bieslook
Courgette
Prei
Aardappel
Erwten
Rabarber
Waterkers
Crapefruit
Cocosnoot
Tofu
Geitenmelk
Olijfolie
Lijnzaadolie
Sesamolie
pompoen
Banaan
Koolraap
Vijgen
Wilde Rijst
Spelt
Mierikswortel
Aubergine

Matig Alkaliserend

Avocado
Rode bieten
Kool
Selderij
Andijvie
Knoflook
Gember
Sla
uien
Radijs
Rode uien
Rucola
Tomaten
Citroen
Cayenne peper
Paprika
Groene bonen
Haricotverts
Dadels
Meloen
Spinazie
amandelen
Witlof

Sterk Alkaliserend

Alkalisch water
Himalaya zout
Tarwegras
Barleygras
Komkommer
Boerenkool
Spinazie
Broccloli
Zeewier
Kiemen (alfalfa, etc)
Zwarte radijs
Abrikozen
Rammanas
Citroenwater
kruidenthee
Stevia
Sojanoten

Bicarbonaat neutraliseert afvalzuren

Bicarbonaat helpt te detoxen, ontzuren

Journal of Gerontology: BIOLOGICAL SCIENCES, 1996, Vol. 51A. No. 1, B91-B99 By Dr. Lynda Frassetto of University of California, San Francisco

Naast alle ontgiftingsmechanisme waar het lichaam over beschikt is bicarbonaat mede verantwoordelijk voor het regelen van de zuur-base balans. Bicarbonaat wordt door het lichaam zelf aangemaakt.  Als het lichaam niet meer instaat is om voldoende bicarbonaat te produceren worden er minder afvalzuren geneutraliseerd. Deze afvalzuren worden dan omgezet in een vaste vorm.  Een voorbeeld van een vaste vorm waarin afvalzuren kunnen worden omgezet zijn urinezuren. Deze urinezuren worden  omgezet  in urinezuurkristallen. Als urinezuurkristallen hebben ze geen invloed meer op de zuur-base balans. 

Uit onderzoeken is naar voren gekomen dat de aanmaak van bicarbonaat door het lichaam vanaf het 40ste levensjaar kan gaan afnemen. Dit betekent dat er minder zuren geneutraliseerd worden.  De aanmaak van bicarbonaat kan gestimuleerd worden door het drinken van sterk alkalisch (basisch) water. Door 3 Alkaline Druppels aan water toe te voegen maak je een glas sterk alkaline water.  Het drinken van  alkaline water zal het lichaam voldoende stimuleren om bicarbonaat aan te maken. Hierdoor worden zure afvalstoffen geneutraliseerd  en uit het lichaam verwijderd .

Optimaal Ontzuren met Vayuvit Alkaline Druppels

nl_NLNL