Alkaline water met Vayuvit pH druppels

Ontzuren voor een gezonde zuur-base balans

Ontzuren, ontslakken, detoxen zijn allemaal termen voor het reinigen van je lichaam. Zure afvalstoffen die opgeslagen zijn in het lichaam dienen van tijd tot tijd uit het lichaam verwijdert te worden. Hierdoor wordt de natuurlijke zuur-base balans weer in evenwicht gebracht. Een goede zuurgraad van het lichaam is immers van belang voor een goede gezondheid.

Opbouw van verzuring begint al vanaf dat je jongvolwassene bent. Je begrijpt dan dat je, afhankelijk van je levensstijl, vanaf je 40ste problemen door verzuring kan gaan ondervinden. 

Verzuring is veroudering

De Franse chirurg, anatoom en bioloog, Alexis Carell (1873-1944) hield het weefsel van een kippenhart meer dan 20 jaar in leven*. Hij bewaarde het hartweefsel (in vitro) in een vloeibare voedingsbodem. Hij ververste de vloeibare voedingsbodem dagelijks en hield zo het weefsel in leven. Nadat hij gestopt was met stierven de hartcellen. Het geheim van het overlevende weefsel ligt in het feit dat de vloeistof waarin de cellen lagen op constante kwaliteit (zuurgraad) werd gehouden. Ofwel verzuring is veroudering.
*Dr. Alexis Carrel, “Man, The Unknown”

Je lichaam verzuurt naarmate je ouder wordt

Veroudering veroorzaakt verzuring. Blijf in balans. Drink alkaline Water

Verzuring en je lichaam

We weten inmiddels dat een licht alkalische toestand van je lichaam de meest ideale situatie is. Dit is ook de toestand waarin je lichaam verkeerde toen het geboren werd.

“Voor vrijwel iedereen geldt dat de zuur-base balans na je 30ste langzaam richting verzuring verschuift”

Opbouw van verzuring begint al vanaf dat je jongvolwassene bent. Je begrijpt dan dat je, afhankelijk van diverse factoren waaronder je levensstijl, vanaf je 40ste problemen door verzuring kan gaan ondervinden.

Voor vrijwel iedereen geldt dat de zuur-base balans na je 30ste langzaam richting verzuring verschuift. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt niet alleen af van leeftijd maar ook  o.a. af van je levensstijl, eetgewoontes en of je er aanleg voor hebt.

Tijdens de stofwisseling ontstaan er zure afvalstoffen. Bij het ouder worden is je lichaam steeds minder in staat deze verzurende afvalstoffen op te ruimen. Overtollige zuren worden omgezet en op hun beurt afgezet (gebufferd) in vet-, spier-, en bindweefsel.  

We weten inmiddels dat een licht alkalische toestand van je lichaam de meest ideale situatie is. Dit is ook de toestand waarin je lichaam verkeerde toen het geboren werd.

Zure vloeibare schadelijke afvalstoffen die je lichaam niet kan verwerken worden omgezet in vaste vorm. Omzetten in vaste vorm gebeurt met behulp van basische materialen uit het lichaam.

In deze vorm worden ze opgeslagen in Spier- vet- en bindweefsel. Ze hebben weliswaar geen direct invloed meer op de pH waardes in het lichaam. Maar gaan vroeg of laat toch voor problemen zorgen.

Een voorbeeld hiervan zijn urinezuren. Deze worden omgezet in urinezuurkristallen. Dit zijn kleine scherpe kristallen die zicht kunnen gaan ophopen in je gewrichten. Met alle consequenties van dien.

Urinezuren worden omgezet in urinezuurkristallen.

Als kristallen hebben ze geen invloed meer op de pH-waardes van het lichaam. Maar ze kunnen zich wel bijvoorbeeld afgezet worden in gewrichten. Deze reageren met een pijnlijke ontstekingachtige reacties.

Jicht door verzuring. Urinezuurkristallen veroorzaken helse pijnen
Verzuring veroorzaakt vele klachten. Voorkom dit.

Factoren die je zuur-base balans beïnvloeden

Voeding

Verzuring door verkeerde voeding. pH weer in balans met vayuvit

Er zijn diverse oorzaken van verzuring door voeding.
Zuurvormende voeding; Fastfood, frisdranken, kunstmatige voedingsmiddelen, geraffineerde suikers, koffie, alcohol, et cetera zijn veroorzakers van verzuring. Maar er zijn ook talloze gezonde producten die verzurend werken. Denk maar eens aan een gezonde vette zalmmoot of pistachenootjes. Vaak is het purine gehalte in de voeding die de verzuring veroorzaakt.

Levenstijl & milieu

Verzuring door vervuiling. Blijf gezond. hou je zuur base balans in evenwicht

Levensstijl; Roken, drugs, overmatig alcoholgebruik, te weinig rust, crash diëten, medicijngebruik, stress.

Milieu; Uitstoot van voertuigen, fabrieken, en broeikasgassen worden door het lichaam geabsorbeerd en zorgen ook voor een deel van de verzuring. 

Sport

Verzuring door overmatig sporten. Drink Alkaline Water

Tijdens sporten verzuurt het lichaam. Denk maar eens aan spierpijn . Dit komt door verzuring(melkzuur) van de spieren.
Tijdens de rustperiode zal het lichaam herstellen, maar het mag duidelijk zijn dat het lichaam sneller herstelt (ontzuurd) in een alkalisch omgeving dan in een zure omgeving.

 Ook sporters die bovenmatig eiwitten gebruiken verzuren meer.

Leeftijd

Verzuren is verouderen. Houd je zuur base in balans

Naarmate je ouder wordt verzuurt het lichaam sneller. Je lichaam heeft steeds meer moeite om verzurende afvalstoffen af te voeren. Dit komt mede omdat je lichaam minder in staat is bicarbonaat aan te maken. Bovendien is verzuring ook een natuurlijk proces. Tijdens de aanmaak van nieuwe cellen en tijdens verbranding in de cellen ontstaan er zure afvalstoffen.

Verhoogd urinezuurgehalte door een verstoorde zuur-base balans!!

Een overschot aan urinezuren is een van de gevolgen van een verstoorde zuur-base balans. Urinezuur is een in het bloed aanwezig zuur dat gevormd wordt tijdens de afbraak van o.a purine.

Purine is een afvalstof die vrijkomt bij de vertering van voeding en bij cel-afbraak. Het nuttigen van purinerijke en verzurende voeding en het continue cel-vernieuwingsproces levert een grote bijdrage in de opbouw van purine.

Tijdens de afbraak van purine komen er urinezuren vrij. Urinezuren verlaten grotendeels het lichaam via de nieren met de urine, een klein deel verlaat het lichaam met de ontlasting en via de huid. Daarnaast zorgt het stofje bicarbonaat in ons bloed ervoor dat giftige urinezuren worden omgezet in niet giftige afvalstoffen die het lichaam gemakkelijk kunnen verwerken.

Urinezuur-Kristallen

Overtollige urinezuren worden omgezet in een vaste vorm. Dit zijn urinezuurkristallen. Als urinezuurkristallen heeft het geen invloed meer op het zuur-base evenwicht en de pH-waarde. Echter zijn deze urinezuurkristallen zeer scherp en kunnen zich gaan ophopen in gewrichten. Dit kan het lichaam aanzetten tot onwenselijke reacties. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een goede zuur-base balans zodat urinezuren voldoende afgevoerd kunnen worden. Zodat ze niet worden omgezet in urinezuurkristallen. Vayuvit pH-druppels ondersteunt het lichaam om de natuurlijke zuur-base balans te herstellen en te handhaven.

Ontzuren maakt je fit en vitaal.

Voedingslijst met producten die purine bevatten

Hoeveelheid Purine

Voedingsmiddel

>150 mg per 100 gram

Vis: ansjovis, makreel, mosselen, haring, sardines, spiering
Vlees: orgaanvlees
Gistrijke producten (zoals marmite)

75-150 mg per 100 gram

Vis: kabeljauw, schelvis, forel,zalm, bokking
Vlees: kalfsvlees, wild, schapenvlees, bacon
Bier en alcoholische dranken, alcoholvrij bier

<75 mg per 100 gram

Vis: garnalen, kreeft, oester, paling, schol, heilbot, krab
Vlees: rundvlees, kip, eend, tong, varkensvlees, leverworst
Groente: peulvruchten, asperges, bloemkool, sperziebonen, spinazie, champignons

nl_NLNL